duminică, 6 octombrie 2013
Paste penne cu legume şi pui, la cuptor
Mâncarea asta face parte din acele meniuri care le faci astazi pentru a le mânca a doua zi. Parcă a doua zi are o alta savoare, mult mai complexă, la fel ca textura. Nu este mare filozofie prepararea, dar parcă ar cere mai multă atenţie căci sunt mai multe etape, etape ce pot fi făcute simultan sau la rînd, fucţie de priceperea fiecaruia.
Pentru început am pus pastele la fiert în apă cu sare iar in paralel am curat un dovleac si o vânătă le-am tăiat rondele si le-am rumenit pe ambele parti. Tot în acest timp am luat o roşie mai mare şi am opărit-o în apa unde fierbeau pastele pentru a o decoji, dupa care am separat pulpa de seminţe si am alaturat-o celorlalte legume. Puiul tăiat cubuleţe se pune la tigaie cateva minute până se pătrunde şi prinde din aroma coriandrului cu care a fost condimentat mai înainte.
Pastele puiul si legumele, la care am adăugat şi o cepa tăiată mărunt, le-am amestecat împreună si le-am montat intr-un vas pentru a le băga la cuptor in 2 sau 3 straturi peste care am adaugat sos bechamel si cascaval. Sosul bechamel l-am facut cu unt, puţină făină şi lapte la care am adăugat piper alb, sare şi nucşoară.
Pastele se ţin la cuptor timp de 45 de minute. Primele 30 de minute eu am acoperit cu o folie de aluminiu cratita, după aceea am turnat un ou amestecat cu lapte şi am lasat la cuptor pentru restul timpului.
Eu recomand precum am mai spus, să se consume după ce s-a mai răcit sau şi mai bine a doua zi, încălzit la cuptor sau in tigaie cu puţin unt.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu