Nu ştiu exact cum mi-a venit ideea dar cert este ca aveam nişte taiţei în cămară şi nu prea aveam ce să fac cu ei aşa ca m-am gândit sa îi fac desert. Si c ce altceva să îmbin taiţeii daca nu cu dovleac, ca doar abia astept sa vină toamna să mă indestulez cu fructul ăsta.
Pentru taiţeii cu dovleac am inceput cu un sos de caramel pe care l-am facut din zahăr topit în care am turnat smântână lichidă de gătit şi unt. În forme de brioşe tapetate cu hârtie de copt am pus mai întâi cate o lingură de caramel, dovleac razuit iar peste acesta taţeii pe care i-am preparat dupa cum urmează: întro tigaie se pun tăiţeii după care lapte până îi acoperim. Zahăr după gust, la fel si cardamon . Se amestecă continu pentru a preveni lipirea tăiţeilor de fundul oalei. Când tăiţeii încep să se umfle şi vor deveni cleioşi sunt numai buni de pus în forme. Se bate un ou cu lapte şi se toarnă în fiecare formă după care lasă la cuptor pentru 30 de minute.
Tăiţei cu dovleac |
Budincă de dovleac |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu