duminică, 15 septembrie 2013

Prăjitură cu struguri şi brânză de vaci


                         
       Pentru acest minunat desert s-a luat brânză de vaci, mai exact 300 g, daca este mai mult sau mai puţin, nu prea are importanţa că nu facem chimie. Brânza s-a amestecat cu un ou două linguri zahăr două linguri griş şi două linguri iaurt, ar puta sa fie şi trei ca nu este bai. Brânza se toarnă într-o tavă de tort tapetată cu grijă si cu hartie de copt pentru ca aluatul să nu se lipească de ea. In brânză nu trebuie să uităm să infigem boabe de struguri, nu vă sfiiţi sa puneţi şi albi şi negri caci amândouă felurile sunt şi sănătoase şi gustoase. Peste brănză se toarnă un aluat care cu grijă vom avea să il facem  mai întâi bătând gălbenuşurile, două la numar să fie, cu trei linguri de zahăr, un vârf de cuţit de sare, putin lapte, o caniţa de făină, puţina esenţă de vanilie, praf de copt şi albuşurile bătute spumă. Se ţine la cuptor pâna se coace, după ce s-a răcit, prajitura se întoarce invers.  
       
                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu