sâmbătă, 10 august 2013

Cartofi la cuptor şi pui în pergament




           Pentru început taiem cartofii cubuleţe dar atenţie mai intai cartoful se taie in doua pe lungime dupa care fiecare jumatate se taie în 6 sau 8 bucaţi dar de la mijloc spre exterior astfel încât  bucăţile de cartofi să  aibă un profil triunghiular. Cartofii astfel tăiaţi se amestecă cu sare, cimbru, busuioc, maghiran, rosmarin ulei si boia.  Se pun 20 maxim 30 minute la frigider  acoperiţi cu o folie după care se toarnă într-o tava tapetată cu folie de aluminiu. Dupa 30 45 minute la cuptor, cartofii ar trebui sa fie rumeni, se scot de la cuptor şi se împaturesc în folia de aluminiu din tavă pâna ce vor fi servţi
           După ce au stat  la frigider, cartofii îşi lasă o zeama, nu o turnaţi pe toată cu cartofii în tavă, păstraţi puţină pentru a tăvăli în ea şi carnea de pui, după ce a fost curăţată şi spălată. peste carne se mai adaugă puţin sos de soia, ulei de susan doar câteva picaturi si puţin curry. Puiul astfel preparat se pune în pergamentul de copt se toarnă peste el  seminţe de susan  şi se  impatureste . Se tine la cuptor 30 minute şi înca 10 dupa ce a fost desfăcut din pergament  
            Când se servesc cartofii, se presară peste ei alune şi cubuleţe de piersică.   
           



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu