marți, 2 iulie 2013

Brioşă englezească cu ou şi şuncă

 

    Brioşa englezească  în sine nu este altceva decât aluat de pâine praji sau mai bine zis copt in tigaie. Cu alte cuvinte se ia puţină apă călduţă se adaugă în ea drojdie (eu am pus draf de la pliculeţ) şi se lasă 10 minute după care se pune făina putin unt topit, sare si zahăr. Se amestecă ingredientele pană se încorporează frumos şi formează un aluat. Aluatul se ţine la dospit când şi-a dublat volumul se imparte in parti egale si se pune la copt intr-o tigaie unsa cu ulei. Când este gata rumenită pe ambele parti se  ia de pe foc si se imparte in doua. Pentru aceasta este important să nu folosim cuţitul ci furculiţa, inţepând brioşa de jur împrejur.
   Oul se pune într-o forma de brioşă, fie că este din aluminiu fie că este din ceramică, după care se ajeaza într-un  vas cu apă care fierbe, trebuie să avem grijă ca apa să nu intre in formă . În acest moment putem să adăugăm sarea şi piperul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu