duminică, 30 iunie 2013

Plăcintă cu cireşe


    Pentru că sunt de sezon şi pentru că sunt întradevăr delicioase, cireşele trebuie să se găsească în măcar una din reţetele noastre nu doar consumate ca atare. Plăcinta asta se face foarte repede şi nu trebuie o îndemanare în bucatărie ieşită din comun pentru a o realiza. Pentru început trebuie nişte cireşe, cam un kilogram să zicem şi nişte foi de plăcintă, un pachet este de ajuns. Scoateţi cu grijă sâmburii cireşelor, jumatate din ele este bine să le tăiaţi în două, adăugati zahăr. o lingură de amidon si amestecati. Foile de placită se iau câte trei şi se ung fiecare în parte cu  unt sau ulei. Puneţi  intr-o parte a foilor cireşe si rulaţi, capetele se strang şi se baga dedesubt. Dintr-un pachet de foi de plăcintă pe care il găsiţi in comerţ şi 1kg de cireşe ar trebui să vă iasă fără griji  cam 4   rulouri care se vor ţine la cuptor până se rumenesc  bine. Se servesc cel mai bine reci cu frişcă sau  ma indicat cu îngheţată de vanilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu