vineri, 24 mai 2013
Panna cotta de capsune
Că tot sunt de sezon merită să profităm de ele în toate felurile. Căpşunele, căci la ele mă refer, sunt absolut delicioase şi te lasă să creezi nişte dezerturi fenomenale.
Pentru această reţetă am folosit o mană zdravănă de căpşune, şi ca să vă dau un pont, căpşunele mici sunt cele mai bune, în pofida celor mari care de multe ori deşi au gust sunt seci cateodată. Căpşunele se paseaza cu un mixer vertical împreună cu o cutie mică de iaurt (eu am folosit Cremosso de la Danone), zahăr se pune dupa gust. Eu am adăugat şi lapte pentru a ajunge la un volum de 600ml, la această cantitate de lichid am adăugat un plic şi unsfert de gelatină Dr Oetker. În prealabil gelatina trebuie inmuiată timp de 10-15 minute în 150 ml apa rece după care dizolvată ori la bain marie ori in cuptorul cu microunde.Se pune la rece şi se va servi dupa ce s-a inchegat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu