miercuri, 22 mai 2013
Macrou cu sos de portocale şi rulouri de dovlecel cu spanac
Dacă aveţi poftă să serviţi ceva delicios dar fără a fi săţios vă recomand din toată inima această reţetă. Pentru rulouri luaţi un dovlecel şi tăiaţi-l felii subţiri după care aruncaţi-l în cuptor, dar aveţi grijă să nu uitaţi de el. Cuptorul pentru dovlecel puteţi să il daţi foarte încet astfel încât dovlecelul să înceapă să se deshidrateze. Pentru umplutura punţi niste cartofi la fiert si pasaţii într-un piure fin. Peste piure răzuiţi nişte caşcaval asezonaţi cu sare şi piper şi amestecaţi cu spanac proaspăt gătit la ligaie cu unt şi puţin usturoi.
Fileul de peşte se dă prin făină, ou bătut cu puţin lapte si tavalit printr-un amestec de seminţe de in, susan şi boabe de muştar, după care se pune pentru 10, 15 minute la cuptor.
Sosul este foarte smplu de făcut, se poate improviza pe baza lui. Eu am început prin a amesteca smântână de gatit cu puţin lapte, puţină făină, sare, piper. Acest amestec îl puneţi pe foc si lasat până ce scade. Între timp adăugaţi coajă de portocală iar când a scăzut şi a prins consistenţa unui sos adaugaţi şi sucul după care lăsaţi din nou să scadă după care aruncaţi puţin marar proaspăt. La sfârşit după ce aţi aranjat în farfurie se pun câteva picături de ulei de susan.
Etichete:
cartof,
dovlecel,
fel principal,
fish,
garlic,
macrou,
marar,
peşte,
piper,
piue,
portocala,
sare,
seminte in,
seminte musta,
seminte susan,
spanac,
spinach,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu