miercuri, 22 mai 2013

Macrou cu sos de portocale şi rulouri de dovlecel cu spanac



                  Dacă aveţi poftă să serviţi ceva delicios dar fără a fi săţios vă recomand din toată inima această reţetă. Pentru rulouri luaţi un dovlecel şi tăiaţi-l felii subţiri după care  aruncaţi-l în cuptor, dar aveţi grijă să nu uitaţi de el. Cuptorul pentru dovlecel puteţi să il daţi foarte încet  astfel încât dovlecelul să înceapă să se deshidrateze. Pentru umplutura punţi niste cartofi la fiert si pasaţii într-un piure fin.  Peste piure răzuiţi nişte caşcaval asezonaţi cu sare şi piper şi  amestecaţi cu spanac proaspăt gătit la ligaie cu unt şi puţin usturoi.
                   Fileul de peşte se dă prin făină, ou bătut cu puţin lapte si tavalit printr-un amestec de seminţe de in, susan şi boabe de muştar, după care se pune pentru 10, 15 minute la cuptor.
                    Sosul este foarte smplu de făcut, se poate improviza pe baza lui. Eu am început prin a  amesteca smântână  de gatit cu  puţin lapte, puţină făină, sare, piper. Acest amestec îl puneţi pe foc  si lasat până ce scade.  Între timp adăugaţi coajă de portocală iar când a scăzut şi a prins consistenţa unui sos adaugaţi şi sucul după care lăsaţi din nou să scadă după care aruncaţi puţin marar proaspăt. La sfârşit după ce aţi aranjat în farfurie se pun câteva picături de ulei de susan.        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu