joi, 18 aprilie 2013

Wellington beef si loboda la tigaie



       Englezii sustin ca acest fel de mancare este unul pur britanic. Numele de Wellington  primindu-l de la un oarecare Arthur Wellesley, 1st Duke of Wellington. Alte voci insa atribuiesc aceasta reteta unui  bucatar  francez care in tmpul razboaielor napoleoniene a dat un nume englezesc unei mancari frantuzesti. In bucataria  moderna,  cand vorbim de peste,  vita, pasare, oaie sau porc si alaturam  numele Wellington atunci  inseama ca avem o bucata de carne cu ciuperci si legume impaturite in  foetaj.
        Pentru reteta de astazi am folosit cateva  ciuperci, tocate marunt, pe care le-am sotat impreuna cu o jumatete de ceapa, sare si piper. Cand a scazut apa  de tot, adaugam o mana de patrunjel dupa care lasam la racit. Vrabioara de vita o rumenim nu mai mult de  un minute pe fiecare parte intr-o tigaie cu unt. Aluatul de foataj il impartim in patrate egale in functie de numarul portiilor pe care le avem. Pe un astfel de patratel  punem o lingura de ciuperci peste care asezam carnea. Impaturim  aluatul adaugand unul peste altul colturile opuse. Se coace la cuptor timp de 10-15 minute .
     Loboda  se face extrem de simplu si nu dureaza mai mult de 5-10 minute pana  este gata. Pentru inceput se curata frunzele, se spala si se taie coditele. Intr-o tigaie incingem putin ulei si unt, adaugam un catel de usturoi dupa care punem loboda si acoperim tigaia cu un capac. Tinem asa timp de 5-10 minute dupa care  se serveste cu putina smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu