luni, 22 aprilie 2013
Spaghete cu rosii si soia la cuptor
Daca tineti post, va recomand aceste paste deosebit de delicioase, satioase si sanatoase. Pentru inceput am pus spaghetele la fiert in apa cu sare dar le-am scos cu 3-4 minute mai repede decat timpul indicat de fierbere scris pe ambalaj. Intr-o tigaie am pus la calit o jumatate de ceapa taiata marunt dupa care am aruncat si 4 ciperci mai maricele, taiate felii. La aceasta retetea eu am foslosit o conserva de rosii, deoarece nu prea am incredere in rosiile turcesti care se gasesc acum in comert, dar la vara mai mult ca sigur ca voi face cu rosii proaspete. Dupa ce ciupercile si-au lasat apa am adaugat conserva de rosii, dupa ce in prealabil rosiile intregi dinauntru le-a strivit cu mana. Am mai aruncat in tigaie o lingurita de zahar brun, coriandru, sare si piper, condimente pe care le puteti pune in fuctie de gust. Cand apa a inceput sa scada din tigaie aruncati si cateva masline, iar dupa 3-4 minute se adauga pastele si amesteca cu sosul acesta. Se mai lasa la foc mic cateva minute .
Soia se face destul de simplu, in primul rand lasati soia la inmuiat timp o ora, dupa care intr-o tava adaugaui o cana de apa asezati soia stropiti cu putin ulei aseznati cu sare si piper si puneti putin cimbru. Se tine la foc mic in cuptor timp de o ora intre timp o mai intoarceti. Intr-un vas separat adaugati o lingura mare de bulion, o lingura de mustar si o lingura de sos de soia, le amestecati pana ce se obtine o pasta mai groasa. Dupa o ora scoateti soia din cuptor o scufundati in pasta facuta mai devreme si o introduceti din nou la cuptor 20-30 minute pe fiecare parte. Dupa ce se scoate de la cuptor, soia se poate manca ca atere in bucati asa mari sau o puteti taia felii .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu