miercuri, 24 aprilie 2013
Supă cremă de ştevie cu tofu
Sincer, eu unu nu sunt un mare amator de supe sau coirbe, dar supa asta a fost dementiala. Se face foarte usor şi din ingrediante puţine. Pentru supă am folosit trei legături de ştevie, o ceapa, doi cartofi, caţiva caţei de usturoi, o bucata de ţelina, tofu şi smantana de soia. Când am spălat ştevia am avut grija să tai codiţele, codiţe pe care le-am pus la fiert împreuna cu ceapa şi ţelina pentru a obtine o supa. La final din aceasta supa păstrăm numai ceapa si ţelina restul de codiţe le aruncam ele furmizandu-ne doar gust la supa. Cartofii tebuiesc şi ei puşi la fiert cubuleţe. Într-o oala mai mare punem puţin ulei, il incingem, aruncam ceapa şi ţelina lasam preţ de 3-4 minute dupa care punem cartofii fierţi şi strecurati pentru inca 3-4 minute. Acum este timpul să adaugăm si stevia, pe care am taiat-o bucaţi impreuna cu o cană din supa pe care am realizat-o mai devreme. Cand ştevia s-a inmuiat de tot, bagam mixerul vertical şi mixăm pană obţinem o cremă. Pe parcursul mixări am adăugat şi smântâna de soia . La sfarşit pentru a echilibra gustul am mai adăugat puţina zeamă de lămaie. Pentru a orna supa am folosit fâsii de ştevie păjite si felii de usturoi rumenite. În supă se mai adaugă la sfârşit puţin ulei de măsline, smântână de soia şi tofu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu