vineri, 5 aprilie 2013

Baozi; un fel de galuste chinezesti si fasole verde



         Din cate se pare, galustele acestea se mananca in china de aproape 2000 de ani, iar la cat sunt de bune nu ma mir cum de chinezii astia  nu s-au saturat de ele.  Se fac  destul de repede si nu necesita  nici mult timp nici  prea multa bataie de cap.  Umplutura pentru  chestiunile astea minunate se poate face din diverse carnuri si legume, chiar si fructe. Pentru mine mi-a fost suficienta niste carne de porc tocata, morcov razuit fin varza  tocata marunt, ceapa, cateva picaturi de  sos de soia, sare si piper ca sa  incropesc o umplutura simpla.
         Aluatul se face la fel ca  cel de paine, adica  se amesteca drojdie cu apa calduta zahar si faina  se face coca si se lasa sa creasca.  Cand a crescut deajuns il mai framantati putin  dupa care il impartiti in parti egale si cu un sucitor  faceti discuri  subtiri pe care le umpleti si le inchideti.
          Galustele  astfel facute le mai puteti tine la crescut pret de 10 15 minute,  dupa care  le  gatiti in abur  timp de 20, 25  minute.
       
         Fasolea  se opareste pentru 5 6 minute in apa   fierbinte dupa care se pune intr-un vas  cu apa rece pentru a stopa fierberea.  Intr-o tigaie  rumeniti putin susan  dupa care adaugati unt  si putin usturoi. In amestecul acesta  trageti fasolea inca 5 minute . Sa nu uitati de sare  si piper  si pe langa mai puteti adauga orice fel de ierburi.

        Pentru sos topiti putin unt,  adaugati sos de soia, mustar, zahar si apa. Se tine pe foc pana se ingroasa putin.

                       
          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu