vineri, 5 aprilie 2013
Baozi; un fel de galuste chinezesti si fasole verde
Din cate se pare, galustele acestea se mananca in china de aproape 2000 de ani, iar la cat sunt de bune nu ma mir cum de chinezii astia nu s-au saturat de ele. Se fac destul de repede si nu necesita nici mult timp nici prea multa bataie de cap. Umplutura pentru chestiunile astea minunate se poate face din diverse carnuri si legume, chiar si fructe. Pentru mine mi-a fost suficienta niste carne de porc tocata, morcov razuit fin varza tocata marunt, ceapa, cateva picaturi de sos de soia, sare si piper ca sa incropesc o umplutura simpla.
Aluatul se face la fel ca cel de paine, adica se amesteca drojdie cu apa calduta zahar si faina se face coca si se lasa sa creasca. Cand a crescut deajuns il mai framantati putin dupa care il impartiti in parti egale si cu un sucitor faceti discuri subtiri pe care le umpleti si le inchideti.
Galustele astfel facute le mai puteti tine la crescut pret de 10 15 minute, dupa care le gatiti in abur timp de 20, 25 minute.
Fasolea se opareste pentru 5 6 minute in apa fierbinte dupa care se pune intr-un vas cu apa rece pentru a stopa fierberea. Intr-o tigaie rumeniti putin susan dupa care adaugati unt si putin usturoi. In amestecul acesta trageti fasolea inca 5 minute . Sa nu uitati de sare si piper si pe langa mai puteti adauga orice fel de ierburi.
Pentru sos topiti putin unt, adaugati sos de soia, mustar, zahar si apa. Se tine pe foc pana se ingroasa putin.
Etichete:
baozi,
carne tocata,
faina,
fasole verde,
fel principal,
galuste,
morcov,
mustar,
piper,
porc,
sare,
sos de soia,
susan,
ulei,
unt,
varza
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu