marți, 12 martie 2013

Musaca de macaroane cu carne de porc si ciuperci

                                            


        Provenit din araba  si insemnand "servit rece" cuvantul musaca este foarte cunoscut in  gastronomia  balcanica si a asiei orientale.  In romana se pare ca musaca provine  din greaca asa cum  provine si varianta greaca  a retei care se face in straturi si nu amestecata  ca in ersiunea orientala.
        Pentru aceasta reteta va trebuiesc urmatoarele ingrediente:  macaroane,  carne de porc tocata, ciuperci,  o lingura mustar, boia dulce sau iute dupa gust,  piper, sare, oregano, nucsoara, ienibahar, cimbru, chiman si o ceapa tocata marunt. Condimentele se amestecati cu carnea tocata  dupa care se pune intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa 5 minute, timp in care amestecati coninu sa nu  se lipeasca carnea de tigaie  se adauga ceapa si ciupercile tocate marunt. Macaroanele se fierb si se strecoara dupa care jumatate din ele se toarna untr-un vas pe care  l-ati tapetat in prealabil cu  pesmet. Peste acest strat se toarna carnea dupa care se completeaza cu  restul de macaroane. Se bat doua oua si  o lingura mare de smantana si se toarna peste macaroane dupa care  musacaua se pune la cuptor pentru  30 45  minute.
         Peste varza proaspat taiata se pune putina boia sare si otet balsamic dupa care se amesteca .   Eu am mai folosit pentru a orna preparatul  niste rosii uscate  tinute in ulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu