duminică, 24 februarie 2013

Rulou de peste cu branza si gnocchi

 
          Zilele aceste ma gandeam ca niciodata nu am pregatit pentru blog o reteta cu peste, asa ca am pornit la magazin si am cumparat un file de pangasius pe care l-am pus la marinat pret de o zi in vin rosu si sfecla rasa. Pentru umplutura am folosit branza de vacuta in care am pus sare, o jumatate de catel de usturoi  facut pasta,  coaja de lamaie si un ou. Acest amestec  l-am omogenizat bine dupa care am mai adaugat si 2 linguri de gris, asta pentru ca  compozitia sa fie mai ferma. Cu ajutorul unei folii de plastic am  facut ruloul de peste si am innodat folia la capete  astfel incat compozitiei sa ii fie impozibila evadarea in timpul prepararii termice. Pentru prepararea termica am folosit  un bain marie in care am scufundat  punga, in care am pus rulourile de peste, timp de 30 minute. La final am tavalit rulourile in susan si le-am bagat la cuptor pentru 5 minute.
          Gnocchi:  pentru aluat am folosit 2 cartofi  fierti si  pasati, 4 linguri de faina si un ou. Ingredientele se amesteca pana se obtine un aluat ferm. Dupa ce este taiat cubulete ,  cu ajutorul unei furculite,  acestea sunt modelate in diverse forme.  Este de preferat ca aluatul sa fie lasat timp de o ora sa se odihneasca inainte de a fi fiert. Pentru preparare se  foloseste o oala cu apa  in care am pus sare, cand apa a  inceput sa fiarba adaugam gnocchi  si asteptam pana ce acestea se ridica la suprafata , mai lasam un minut doua dupa care le strecuram si le aruncam intr-o tigaie in care am pus unt  piper si putin oregano.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu