duminică, 11 noiembrie 2012

Cream Cake Pear and Wine Jelly sau Prajitura crema de pere cu jeleu de vin


 
                 Facand piata  in una din zilele aceste mi-a venit in minte aceasta minunata reteta .  Crusta este facuta dintr-un pachet mare de biscuiti   sfaramati si un pachet de unt topit.  Am tapetat cu  biscuitii o tava de copt cu inel dupa care am predat cuptorului   incalzit pret de 20 de minute .   Crusta astfel facuta trebuie lasata la  frigider pentru a se intari .
           Pentru crema  am folosit cam  2 kg de pere,  o smantana , zhar dupa gust si doua pliculete de gelatina dr Oetker. Incepem prin a curata perele de coaja dupa care la bagam timp de 30 minute in cuptor  in folie de aluminiu  doar cat sa le inmuiem  dupa care le blenduimpana obtinem un piure fin , piure in care adaugam smantana si zaharul. Gelatina o punem  in 130ml apa rece la inmuiat timp de 10 minute  dupa care  o topim la
 bain-marie.   In gelatina  am adaugat crema treptat  amestecand incet  dupa care am umplut  crusta de biscuti  si am lasat la rece pana la inchegare. Pentru jeleu  am pus in vin cubulete de pere si zahar, dupa ce acestea s-au fiert si au preluat culoarea vinului am  folosit pentru a face jeleul acelasi procedeu ca pentru  crema dar am folosit un pliculet de gelatina.  La final am preparat o reductie de vin cu zahar pentru a desavarsi gustul desertului.






2 comentarii:

  1. Superba reteta iar prezentarea de exceptie! Felicitari pentru toate retetele! Cu siguranta o sa te mai vizitez.

    RăspundețiȘtergere