Facand piata in una din zilele aceste mi-a venit in minte aceasta minunata reteta . Crusta este facuta dintr-un pachet mare de biscuiti sfaramati si un pachet de unt topit. Am tapetat cu biscuitii o tava de copt cu inel dupa care am predat cuptorului incalzit pret de 20 de minute . Crusta astfel facuta trebuie lasata la frigider pentru a se intari .
Pentru crema am folosit cam 2 kg de pere, o smantana , zhar dupa gust si doua pliculete de gelatina dr Oetker. Incepem prin a curata perele de coaja dupa care la bagam timp de 30 minute in cuptor in folie de aluminiu doar cat sa le inmuiem dupa care le blenduimpana obtinem un piure fin , piure in care adaugam smantana si zaharul. Gelatina o punem in 130ml apa rece la inmuiat timp de 10 minute dupa care o topim la
bain-marie. In gelatina am adaugat crema treptat amestecand incet dupa care am umplut crusta de biscuti si am lasat la rece pana la inchegare. Pentru jeleu am pus in vin cubulete de pere si zahar, dupa ce acestea s-au fiert si au preluat culoarea vinului am folosit pentru a face jeleul acelasi procedeu ca pentru crema dar am folosit un pliculet de gelatina. La final am preparat o reductie de vin cu zahar pentru a desavarsi gustul desertului.
Superba reteta iar prezentarea de exceptie! Felicitari pentru toate retetele! Cu siguranta o sa te mai vizitez.
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura, iti astept vizita cu bratele deschise :)
Ștergere