joi, 6 decembrie 2012

Scotch egg cu piure de linte si sos de mustar



          Un meniu cat se poate de simplu si de delicios  dar si destul de usor de preperat. In primul rand  carnea   tocata se  amesteca bine cu condimete, eu am pus   cimbru, coriandru, scortisoara, piper, sare, patrunjel verde.  Oul se pune la fiert  pana in 10 minute, dupa care se scufunda intr-o baie de apa cu gheata  unde se tine 2 3 minute  si se decojeste.  Inainte de  a impaturi  oul cu carne mai intai el trebuie tavalit bine in faina.  Dupa ce am   invelit oul perfect in carne, bila astfel facuta se tavaleste prin faina dupa care se inmoaie in ou si la sfarsit se acopera cu  pezmet, eu am facut operatia asta de doua ori, asta pentru ca crusta sa fie mai  prompta .  Bila aceasta se arunca in vasul cu ulei foarte incins si se tine acolo doar 2 3 minute pana se rumeneste, se scoate afara si se lasa pe un servetel  pentru ca uleiul sa se scurga de pe ea si se baga la cuptor pret de  10, 13 minute.
        Pentru piureul de linte, fiarbem bine lintea  dar si u cartof dupa cre pasam foarte bine cu  smantana si unt, sa nu uitati sa puneti sare  si piper dupa gurst.  Sosul de mustar se face cat se poaet de simplu, se pune putina ceapa la  calit dupa care se adauga faina se amesteca bine  si se adauga putina apa, otet balsamic, sos de soya dulce si doua lingurite de mustar, eu am avut dinasta cu boabe dar se poate face cu orice mustar.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu