joi, 6 decembrie 2012
Scotch egg cu piure de linte si sos de mustar
Un meniu cat se poate de simplu si de delicios dar si destul de usor de preperat. In primul rand carnea tocata se amesteca bine cu condimete, eu am pus cimbru, coriandru, scortisoara, piper, sare, patrunjel verde. Oul se pune la fiert pana in 10 minute, dupa care se scufunda intr-o baie de apa cu gheata unde se tine 2 3 minute si se decojeste. Inainte de a impaturi oul cu carne mai intai el trebuie tavalit bine in faina. Dupa ce am invelit oul perfect in carne, bila astfel facuta se tavaleste prin faina dupa care se inmoaie in ou si la sfarsit se acopera cu pezmet, eu am facut operatia asta de doua ori, asta pentru ca crusta sa fie mai prompta . Bila aceasta se arunca in vasul cu ulei foarte incins si se tine acolo doar 2 3 minute pana se rumeneste, se scoate afara si se lasa pe un servetel pentru ca uleiul sa se scurga de pe ea si se baga la cuptor pret de 10, 13 minute.
Pentru piureul de linte, fiarbem bine lintea dar si u cartof dupa cre pasam foarte bine cu smantana si unt, sa nu uitati sa puneti sare si piper dupa gurst. Sosul de mustar se face cat se poaet de simplu, se pune putina ceapa la calit dupa care se adauga faina se amesteca bine si se adauga putina apa, otet balsamic, sos de soya dulce si doua lingurite de mustar, eu am avut dinasta cu boabe dar se poate face cu orice mustar.
Etichete:
ceapa,
egg,
faina,
fel principal,
linte,
mustar,
otet balsamic,
oua,
pesmet,
piper,
piure,
sare,
scitch egg,
sos,
sos de soia
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu