miercuri, 31 octombrie 2012
Halloween semolina, rumanian panna cotta sau gris cu lapte si gelatina de dovleac
Aseara m-am pus la somn destul de tarziu si tot nu am avut chef de somn, Gandurile zburau aiurea si o data cu ele si cheful meu de somn. Si uite asa neputand sa dorm am ticluit incet, incet desertul acesta.
Din faina un ou zahar si ulei am facut un aluat pe care l-am modelat in baghete lungi si subtiti si discuri. Asezat frumos pe foaie de copt , aluatul devine biscuite adevarat in cuptor pret de 10 15 minute.
Intr-un vas am turnat laptele si zaharul si l-am pus pe foc pana a inceput sa fiarba, cand am adaugat putina esenta de vanilie si scortisoara si binenteles grisul amestecand contnu , cand amestecul a devenit mai consistent se toarna in forme si se lasa la racit.
Dovleacul frumos curatat de coaja si taiat cubulete se pune intr-un vasi si se fierbe Cand bucatile se pot taia usor cu o lingura se adauga itr-un blender, cu putin sirop de zagar si se transforma intr-un piure foarte consistent. In acest piure se mai adauga niste sirop de zahar agar agar si se pune la fiert pana incepe sa fiarba. Se toarna amestecul astfel facut intr-o tava si dupa ce a fost pus la frigider, o ora doua, poate fi taiat ca un covoras si montat in farfurie.
Un mar ras si ceva zahar se pun intr-un vas pe foc si se fierbe pana se face o mica dulceata, merele trebuie sa devina cristaline. feliile de dovleac se po pune tot aici avand grija sa le tinem atata timp cat ele isi pierd putin din lemnositate si devin moi maleabile, cat sa se poata impaturi cu ele merele.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu