Sau mai pe romaneste, prajitura intoarsa de ananas. Reteta este foarte simpla, zahar brun amestecat cu unt, topit pe foc mic pana se topeste intr-un caramel. Acesta se intinde in tava si se tapeteaza cu cercuri de ananas proaspat sau din compot. Aluatul se incepe cu unt si zahar mixat intr-o crema catifelata la care se adauga trei galbenusuri, caci albusurile le facem separat. In acest amestec se introduce treptat praful de copt,faina si restul de suc de la compototul de ananas. Aluatul il amestecam cu albusurile batute spuma si adaugam putina esenta de vanilie, dupa care il turnam in tava, peste ananas si o trimitem sa se coaca in cuptorul incins. Cand este gata, lasam tava la racit, nu mai mult de 10 minute, dupa care intoarcem tava. Prajitura trebuie sa se intoarca frumos fara nici o problema.
Gatiti usor, mancati cu spor.....
Te-ai pus pe slabit sa inteleg?
RăspundețiȘtergerecrezi cumva ca se slabeste cu salate? :)
RăspundețiȘtergereFoarte bun! Ești un mic Ratatouille :)
RăspundețiȘtergereEsti a doua sau a treia persoană care îmi spune că sunt fel de mancare frantuzească a carei variantă românească este ghiveciul de legume. Pe soricelul ăla din filmul Ratatouille îl chema Remy :) Multumesc de apreciere.
Ștergere