Mai mult sau mai putin de sorginte indiana, acest meniu este nu numai delicios dar si satios. Dupa ce am trantit un aluat din faina, ulei, apa,sare, amidon de porumb si praf de copt, am tavalit in el o ceapa taiata inele dupa care le-am imbaiat in uleiul din tigaie pana ce s-au rumenit pe amandoua partile.
Lintea, pusa de cu noaptea-n cap la inmuiat in apa rece am pus-o sa fiarba strasnic pe aragaz timp de 20, 30 minute. Dupa ce am dat prin mixer lintea, sa se lege frumos intr-o pasta ferma, am adaugat pesmet, faina, oua, sare si ulei. Pentru gust, ceapa, usturoiul, patrunjelul si coriandrul au fost si ele inglobate, marunt tocate fiind in prealabil. Astfel facuta, pasta a fost modelata in batoane micute si imbracate in malai. Batoanele au urmat si ele drumul tigaii si al uleiului incins.
In farfurie am asezat o salata simpla de varza, fin tocata si amestecata cu sare si ulei, iar spaghetele de otet balsamic si sos de soia iau rolul unui dresing.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu