duminică, 28 aprilie 2013

Frigărui de pui cu alune si piure de mazăre galbenă


 
         Nimic mai simplu decât un piure şi o frigăruie, dar nu veţi regreta nici o clipă  alegerea făcută. Pentru a găti acest fel de mâncare trebuie să începeţi cu trei ore mai devreme când mazărea galbenă trebuie pusă la inmuiat in apă şi cu pieptul de pui pe care v-aş recomanda să il puneţi la marinat. Pentru  marinadă amestecaţi o lingură de muştar, o lingură sos de peşte, o lingură sos de soia, piper, puţin oţet balsamic. Puiul se pune la marinat tăiat faşii.
        După cele trei ore puneţi mazărea la fiert, nu cred că ar trebui să dureze mai mult de 25-30 de minute până ce aceasta poate fi mixată. La începutul procesului de mixare adăugaţi unt, sare şi smântână după gust. Piureul se montează în farfurie într-o felie  îndoită de gulie. Pentru a face posibil acest lucru feliile de gulie subţiri tăiate se trag în unt încins pâna ce marginile încep să se rumenească dupa care sunt scufundate in apa rece. Când se scot din apă se usucă folosind un şerveţel de bucătărie.
        Alunele pentru pui se prepara folosind o masină  de tocat electrică în care puneţi un pumn zdravăn de alune proapăt rumenite, seminţe de coriandru şi oregano. în acest amestec de alune  mărunţite  se vor tăvăli frigăruile de pui înainte de a le rumeni  in tigaia cu unt încins.  Pe frigăruie puiul se pune în spirală, jur imprejurul frigăruii, pentru aceasta înţepaţi doar capetele fâşiei de pui rotind la final unul din ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu