luni, 27 iulie 2015

Clafoutis cu afine

 

   Cu piersici sau caise, cu vişine sau cireşe, cu pere sau cu mere, reţeta aceasta se poate prepara cu aproape orice fruct pe care îl putem găsi la piaţă sau în grădină. Am folosit patru ouă bătute bine peste care am turnat câte o sută de grame de faină şi de zahăr, un vârf de cuţit de sare se adaugă pentru gust şi un căpăcel sau două de esentă de vanilie în funcţie de cât de concentrată este. Tot pentru aromă  o lingurită de cardamon nu are ce să struce, aşa că puteţi să puneţi şi voi una.Am continuat cu  50 de grame de unt topit, după care acest aluat l-am definitivat cu 200 ml de lapte. Într-o tavă de plăcintă pe care am tapetat-o cu unt peste care am presarat zahar, am turnat afinele într-un strat generos, iar peste ele am vărsat încet aluatul.  Tava am ţinut-o la cuptorul preîncălzit cam 45- 50 de min.  

2 comentarii:

  1. Arata foarte bine sa stii..si mai mult ca sigur e si foarte buna..mersi !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ce mersi micut? Pentru reteta cumva? Sa stii ca este foarte buna si simpla de facut, poti sa o inceci si tu. :)

      Ștergere